NVO: DENIZEN – JAVNA POSTIGNUĆA

PETODNEVNI SEMINAR PUBLIC ACHIEVEMENT U SVRLJIGU

Denizen – Centar za  građanski aktivizam iz Svrljiga u okviru projekta ’’Društvo radi„(Community Works), koji finansira EU a realizuje Evropska agenicja za rekonstrukciju, kao deo Susedskog programa Bugarska – Srbija, organizuje seminar PUBLIC ACHIEVEMENT (JAVNA POSTIGNUCA), namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, aktivistima nevladinih organizacija i liderima neformalnih grupa. Seminar se održava u Svrljigu u periodu  27. – 31. avgust 2007. godine. Public Achivement ima za osnovnu ideju uključivanje nastavnika i odraslih u rad sa grupom dece ili omladine na definisanju i rešavanju problema koji su važni za njih. Cilj je u podučavanju procesa koji koristi ohrabrivanju učesnika da reaguju i da budu odgovorni pri donošenju odluka, a program se zasniva na okupljanju i uključivanju mladih za razvijanje inicijativa koje dovode do poboljšanja, bitnih za njih same kao i za okolinu u kojoj žive.




Učesni seminara u Svrljigu
Public Achievement pruža mogućnost mladima svih uzrasta da kroz simulaciju saznaju o širem konceptu i teoriji javnog života kao i praktično iskustvo u dizajniranju i primeni sopstvenih projekata kako bi rešili ozbiljne probleme. Razmatranjem problema koji direktno utiču na njihov život oni dolaze do saznanja da se politika nalazi u svakodnevnom životu i da je to i kada ljudi pokušavaju da promene nešto u svojoj zajednici ili u svom životu.
Očekujemo dolazak učesnika iz Pirota, Bele Palanke, Gadžinog Hana, Aleksinca, Zaječara, Niša, Sićeva, Huma, Medoševca, Niševca i Svrljiga. Seminar se održava u motelu „Zlatni Timok„ u Svrljigu. Početak seminara je u ponedeljak 27. avgusta 2007. u 13 časova, odnosno od 9 sati svakog narednog dana.


Info Denizen

Подели са пријатељима