Организовани излети за ученике средње школе ,,Душан Тривунац Драгош“

Неколико година уназад, за ученике СШ ,,Душан Тривунац Драгош“ у сарадњи са ЦТКС-ом и руководством сектора туризма, организују се излети и посете туристичким атракцијама Сврљига и околине.

У протеклом месецу организована су два излета до Нишевачке клисуре и новоизграђеног Визиторског центра, за ученике друге године смера Туристички техничар, у оквиру професионалне праксе, и за ученике треће године гиманзије, у оквиру предмета религије и цивилизације и географија.

Том приликом, ученици су упознати са природним туристичким вредностима, геолошким, геоморфолошким и хидролошким развојем овог краја, културним наслеђем и историјским приликама које су условиле данашњу морфологију и културни развој простора.

За ученике је сваки теренски рад и излазак из учионице огромно искуство, а значај упознавања простора на коме живе, предуслов је схватања дубљих односа и веза између природног и антропогеног и онога што смо били некад, а шта смо сада.

Надамо се да ћемо и у наредном периоду наставити започету традицију и у потпуности упознати све лепоте  Сврљишког краја. Каже Маја Ранђеловић, професор у СШ ,,Душан Тривунац Драгош“.

Одсеку туризма при ЦТКС-у у Сврљигу изузетна је част да годинама уназад остварује партнерску сарадњу са СШ ,,Душан Тривунац Драгош“, ученицима свих смерова, а све у циљу показивања могућности њиховог останка и опстанка на нашој, у сваком смислу, фасцинантној територији.

Искрено се надамо да ће у будућности исти ови ученици бити лидери развоја, како туризма, тако и целокупне привреде Сврљига.

 

Подели са пријатељима

Документација

Часопис БДЕЊЕ

Туристичка карта

Општине Сврљиг