10. Ликовна колонија

У понедељак, 1. јула, са почетком у 19 часова, у салону библиотеке Центра за туризам, културу и спорт, одржаће се јубиларна 10. ликовна колонија Ars Timacum.

Ликовна колонија је традиционалана манифестација која траје већ једну деценију и има интернационални значај који овом крају даје значајну културну, ликовну димензију. Одржава се у летњем периоду, почетком јула. Отворена је за уметнике различитих генерација и естетских опредељења. С обзиром да се ова ликовна колонија одржава у континуитету од  десет година, да су јој битна обележја квалитета угледни уметници и њихова ликовно-естетски вредна дела, може се сврстати у ред респектабилних уметничких манифестација.

Уметницима се пружа могућност да се информишу и инспиришу лепотама сврљишког краја, друже, размењују искуства и стварају уметничка дела, без условљавања и ограничавања у погледу теме и мотива. До сада створен је завидан фонд ликовних остварења која броје 167 уља на платну, акварела, цртежа, са сталном поставком у салону библиотеке Центра.

На овогодишњој колонији учествоваће 14 учесника из Србије и иностранства. 

Подели са пријатељима