Akcije: „Štedi – videćeš da vredi


Nagradjeni crtež Andrijane Todorović

IZABRANI POBEDNICI KONKURSA

„ŠTEDI – VIDEĆEŠ DA TO VREDI“

NAGRADA ANDRIJANI TODOROVIĆ IZ SVRLJIGA

Literarni i likovni radovi šestoro osnovaca nagrađeni su na upravo završenom konkursu, koji su Erste Banka i redakcija časopisa „Đačko doba” raspisali za sve učenike osnovnih škola u Srbiji, na temu „Štedi – videćeš da to vredi“.

Štednim knjižicama, sa po pet hiljada dinara, nagrađeni su Andrijana Todorović iz Svrljiga, Jovana Milošević iz Prokuplja i Marko Simonović iz Zemun Polja za likovne radove, kao i Bojana Matić iz Bujanovca i Andrija Aleksić iz Niša za literarne radove.

Cilj konkursa je da se pokrene svest i razmišljanje osnovaca na temu štednje novca kao važnog uslova za kvalitetan život. Maskota Erste meda bila je inspiracija takmičarima konkursa što je u isto vreme podsetilo nešto starije generacije na „kasicu prasicu“ i na njihove prve dane štednje.

Prilikom svečanog uručenja nagrada, odigrana je predstava za koju je tekst napisao autor Mioslav Kokošar, a izveli su je učenici Osnovne škole „14. oktobar” iz Beograda.

Erste Bank a.d. Novi Sad uvrstila je u junu mesecu 2007. godine u svoju ponudu dečju štednju namenjenu maloletnim licima do punoletstva. Ona može biti dinarska i devizna, po viđenju, kao i dinarska i devizna oročena štednja. Strane valute u kojima je moguća dečja štednja su EUR, USD i CHF. Dečja štednja u Erste Banci a.d. Novi Sad dostigla je 650.000 EUR i do sada je otvoreno 1.300 računa dečje štednje.

Подели са пријатељима