Богата ликовна активност сврљишког сликара

Академски сликар Миљан Миленковић је овог лета имао богату ликовну активност као учесник ликовних колонија у Рибарској Бањи, Липовцу и Сврљигу, али посебно издваја учешће на колонији “Гамзиград 2015“ у Гамзиградској бањи, а одржава се под покровитељством Центра за културу и туризам Зајечар од 20. до 30. августа.

miljan-slikar

Ова међународна ликовна манифестација сваке године окупља најзначајније сликаре, фотографе и књижевнике из земље и региона. Издваја се и богатством програма који је подразумева и посету Антика фесту у Феликс Ромулијани.

То је колонија која заслужује све похвале за организацију, али и за уметнички квалитет. Сам амбијент у којем се стварало, близина археолошког налазишта Феликс Ромулијане су инспиративно утицали на стваралачку делатност свих уметника – посебно је истакао наш академски сликар.

Миљан Миленковић је до сада је учествовао на око двадесетак ликовних манифестација у земљи и иностранству, дарујући домаћинима значајна уметничка дела и стичући богато уметничко искуство у сусретима са колегама и у естетском обликовању нових мотива и утисака.

Зорица Бранковић Басарић

Подели са пријатељима