Дан општине: Додељена књижевна награда

175.ГОДИШЊИЦА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА СВРЉИГА СРБИЈИ
Почасни грађанин општине Сврљиг академик проф. Др Нинослав Стојадиновић
Књужевници Светлани Велмар Јанковић, књижевна награда општине Сврљиг "Гордана Тодоровић"

Свечаном седницом Скупштине општине Сврљиг и доделом Мајских признања општина Сврљиг је 8. маја обележила Дан општине и 175. годишњицу присаједињена Сврљишке нахије Кнежевни Србији (на дан Светог Марка 1833.г.).

За почесног грађанина општине Сврљиг проглашен је академик др проф. НИНОСЛАВ СТОЈАДИНОВИЋ, префесор Електронског факултета у Нишу и амбасадор у Шведској, рођен у сврљишком крају.

Међу добитницима мајских признања су и проф.др. Љубинко Раденковић, за дугогодишњи допринос у развоју језичке културе, Верица Калановић, за активно учешће, помоћ и афирмацију општине Сврљиг, Влада Јеремић, за допринос у реализацији пројкта у оквиру Програма подршке општинама источне Србије, ТВ Ласер, за унапређење информисања уопштини, Радио Сврљиг, за допринос у информисању грађана и др.

Одлуком СО Сврљиг књижевна награда општине Сврљиг „Гордана Тодоровић“ за књижевно стваралаштво жена додељена је Светлани Велмар Јанковић. Поводом празника општине, у Културном центру је отворена изложба икона сврљишких иконописаца а на Пастиришту организована смотра достигнућа сврљишких пољопривредника и сточара.

 

Подели са пријатељима