Данас почиње Божићни фестивал

Данас  25. децембра 2018. традиционалним концертом КУД-а Сврљиг почиње 11. Божићни фестивал. На концерту ће поред домаћина наступити црквени хор из Сврљига, КУД Радосав Лазић из Стубице, KУД Kнез Лазар из Сење и KУД Преконога из Преконоге.

26. 12. 2018. изложбом радова најмлађих учесника у ПУ Полетарац у 10:45 часова започињемо наредни дан фестивала. У 14 часова у кафеу Incognito биће одржана изложба радова фотоколоније Terra incognita и уједно хуманитарна аукција тих радова и радова сврљишких сликара. Истог дана са почетком у 18 часова у салону библиотеке биће одржано књижевно вече и додела награда учесницима ликовног и литерарног конкурса основне и средње школе. Све учеснике очекује божићно изненађење.

За наше најмлађе у сали биоскопа 27. 12. 2018. са почетком у 18 часова биће изведена позоришна представа Деда Мраз у  Луткову.

28. у 9 часова у просторији Цркве почеће први час Школе традиције, на тему Божић и божићни колач. Час је намењен првацима који ће имати прилику да науче о значају Божића и божићног колача, али и да сами умесе колач. Након тога, пут божићних дешавања одвешће нас до градског парка, где ће у 11 часова бити кићење јелке, дружење и фотографисање са Деда Мразом. У кафеу Tref у 22 часа вече је резервисано за маскенбал и Dj журку.

Сва заинтересована деца која воле да цртају и праве јелке од папира, добродошла су у Миљанову креативну радионицу. Креативна радионица одржаће се у салону библиотеке 29. 12. 2018. са почетком у 13 часова. За све распеване и оне који воле музику и песму биће приређене караоке у кафеу Tref у 22 часа.

После краће паузе, други део Божићног фестивала настављамо у 14 часова, 04. 01. 2019. изложбом слика чланова удружења Timakumus насталих на ликовној колонији Ars Timacum у кафеу Incognito.

У кафеу Tref од 22 часа 5. јануара 2019. забављаће вас Данијел Кајмаковски и The blackberries band, а 07. јануара Dolce Vita band .

8.  јануара у играоници Диван дан биће организоване игре без граница за децу. Позивамо родитеље да пријаве своје малишане да би игром подстакли развој њиховог такмичарског духа. Број места такмичара је ограничен. (Пријаве и информације: 062 245 071)

Други час школе традиције одржаће се 09. јануара 2019. са почетком у 18 часова, у клубу средње школе Душан Тривунац Драгош, под називом  Ревија народне ношње сврљишког краја. Том приликом Милан Ристић ће све заинтересоване упознати са деловима мушке и женске ношње. Повод је и освојено прво место за најбољу мушку народну ношњу на фестивалу Бисерна грана у Новом Саду.

Фестивал ће се завршити 10. 01. 2019. године концертом КУД-а Белоиње. Ова завршна манифестација одржаће се у сали биоскопа са почетком 18 часова. Гости концерта су Оркестар музичке школе и КУД Теодора из Ниша.

Сва средства која се прикупе током Фестивала иду у хуманитарне сврхе.

Организатор фестивала је Центар за туризам, културу и спорт, у сарадњи са Канцеларијом за младе, ПУ Полетарац, ОШ Добрила Стамболић, СШ Душан Тривунац Драгош, удружењем грађана Terra incognita, Ликовним удружењем Timakumus, црквом Свети цар Константин и царица Јелена, а под покровитељством општине Сврљиг.

Спонзори фестивала су компанија АД Подунавље и  З.Т.К.Р. Нина.

Подели са пријатељима