Дечији фестивал 2010

Два лепа августовска дана, сврљишки градски парк био је прави дечји парк. Наиме традиционални Дечји фестивал привукао је велики број деце и њихових родитеља да се кроз игру, песму и дружење лепо забаве и симболично означе крај још једног распуста и почетак школских обавеза.

Игре без граница, одржане првог дана фестивала, окупиле су осамнаест екипа сврљишких малишана које су се својски борили да понесу епитет најбољег. После велике борбе, кроз шест игара (прављење фигура од пластичних флаша, пресипање воде, мозгалица, лимбо денс, магићни квадрат и скакање у џаку) и караока певање,(које је изазвало одушевљење публике), такмичари су имали прилику да покажу сво своје знање, умешност, спретност и сналажљивост. На крају екипа Схине старсосвојила је прво место, друга је била Пекара Грицко, а трећа екипа Спаце гирлс.

За победничку екипу су наступали: Јована Милетић, Петра Милетић, Андреа Јовић, Сара Јонић и Ана Живановић.

За другопласирану Пекару Грицко: Никола Ранђеловић, Марко Стевановић, Павле Ранђеловић, Лазар Милутиновић и Дамјан Васић.

За екипу Спаце гирлс такмичиле су се: Ана Радосављевић, Нина Радосављевић, Теодора Арсић, Тамара Раденковић и Јелена Ранђеловић.


Очигледно да су и овога пута девојчице биле успешније од дечака.

Маскенбал, одржан другог дана фестивала, је показао заиста велику креативност дечице и њихових родитеља. Око 130 маски продефиловало је пред окупљеном публиком и жиријем.


А док је жири доносио одлуку, малишане је забављала глумачка трупа Луткарског позоришта из Ниша изводећи представу за децу У циркусу.

Иако су готово све маске заслужиле награду, жири је морао да се одлучи за двадест најбољих, које су и награђене лепим поклонима које су обезбедили организатори и бројни спонзори.

Подели са пријатељима