Дечији фестивал – Настављена лепа традиција

МАСКЕНБАЛ И ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦЕКултурни центар Сврљиг , уз помоћ невладиних организација Етнос и Денизен, крајем августа, седму годину заредом, организовао је Дечји фестивал. Замишљен као забавна манифестација са едукативним карактером, овогодишњи фестивал је окупио преко 300 најмлађих учесника. Победници су били сви, али је жири ипак прогласио оне који су за нијансу били бољи од најбољих.Игре без граница донеле су много узбудења, смеха, радости и туге. А пала је и по нека суза. Нека од радости због победе, нека од туге због пораза. Од 16 петоцланих екипа на крају су се највише радовали: Првопласирани- екипа „Принце Долс“, друго место- екипа „Друштво најацих“, треце- екипа „Цразy гирлс“ и цетвртопласирани- екипа „Царобњаци“.

. Маскенбал је као и увек изазвао највише пажње. Преко 150 маскираних девојцица и децака, продефиловало је градом, а затим и пред жиријем који је имао заиста тежек задатак. Ипак, после једноцасовног „вецања“ жири је донео одлуку да за најбоље маске изабере:

У конкуренцији појединацних маски:

1.место: „Царли Цаплин“ -Никола Ранделовиц

2.место: „Богиња биља“ -Анастасија Рајковиц

3.место: „Црнкиња“ – Милица Смиљаниц

У конкуренцији групних маски:

1. место: „Породица Адамс“

2. место: „Црнци“

3. место: „Аладин и друштво“

Посебно су похваљене маске „Нада Хигл“ Мие Митровиц (због актуелности) и маска „Смеце“ Анделине Петровиц (екологија).

Уз помоц бројних спонзора најбољи су наградени пригодним наградама.

У културно забавном делу програма најмладе (па и оне нешто старије) забављали су позоришна дружина Пепино из Ниша са представом „Несрецна Кафина“, као и Сида бенд са пригодним музицко сценским програмом.

Игре без граница донеле су много узбудења, смеха, радости и туге. А пала је и по нека суза. Нека од радости због победе, нека од туге због пораза. Од 16 петоцланих екипа на крају су се највише радовали: Првопласирани- екипа „Принце Долс“, друго место- екипа „Друштво најацих“, треце- екипа „Цразy гирлс“ и цетвртопласирани- екипа „Царобњаци“.

. Маскенбал је као и увек изазвао највише пажње. Преко 150 маскираних девојцица и децака, продефиловало је градом, а затим и пред жиријем који је имао заиста тежек задатак. Ипак, после једноцасовног „вецања“ жири је донео одлуку да за најбоље маске изабере:У конкуренцији појединацних маски:1.место: „Царли Цаплин“ -Никола Ранделовиц

2.место: „Богиња биља“ -Анастасија Рајковиц

3.место: „Црнкиња“ – Милица СмиљаницУ конкуренцији групних маски:1. место: „Породица Адамс“

2. место: „Црнци“

3. место: „Аладин и друштво“

Посебно су похваљене маске „Нада Хигл“ Мие Митровиц (због актуелности) и маска „Смеце“ Анделине Петровиц (екологија).Уз помоц бројних спонзора најбољи су наградени пригодним наградама.

У културно забавном делу програма најмладе (па и оне нешто старије) забављали су позоришна дружина Пепино из Ниша са представом „Несрецна Кафина“, као и Сида бенд са пригодним музицко сценским програмом.

 

Подели са пријатељима