Емисија ,,Прело“ о Сврљигу

Емисија ,,Прело“ која се емитује на националној телевизији ,,Happy“ у следећој епизоди представиће сврљишке туристичке потенцијале.

Директор Центра за туризам, културу и спорт Мирослав Марковић разговарао је са уредницима емисије и предложио им да прва локација снимања буде село Копајкошара и чувена пећина Самар.

Циљ промоције пећине Самар је обележавање 50 година од уласка познатог спелеолога Милутина Вељаковића који је оборио светски рекорд по броју дана које је провео у пећини. Милутин Вељковић се уписао у Гинисову књигу рекорда  јер је  у пећини живео дугих 464 дана.

Самар пећина је пећина која се налази у атару села Копајкошара, на обронцима планине Калафат, на 15 км од Сврљига. Самар је речна, проточна пећина кроз коју протиче река Копаја. Дужина пећине је 3.463 метара.

Такође, у емисији ,,Прело“ наћиће се и друге лепоте сврљишке општине као што је Сврљишка клисура код Нишевца, промоција народне ношње и народних обичаја, женског предузетништва и друго.

Наш примарни задатак је да искористимо сваку прилику која нам се укаже како би смо промовисали нашу општину, здраву природу, обичаје и културу сврљишког краја, рекао је Марковић.

Емисија ће бити емитована 2. марта.

Подели са пријатељима