Конкурс за учешће на првој Фото-колонији “Terra incognita” 2018.

Организатор Фото-колоније је Удружење грађана „Terra incognita“ из Нишевца, у сарадњи са Општином Сврљиг и Центром за туризам, културу и спорт из Сврљига. Фото-колонија ће бити одржана на простору Нишевачке клисуре поред Нишевца у Општини Сврљиг у периоду од петка 15. јуна до недеље 17. јуна 2018. године. Окупљање учесника Фото-колоније планирано је у центру Нишевца 15. јуна 2018. године у 17 часова. Завршетак Фото-колоније је предвиђен за недељу 17. јуна 2018. године у 17 часова.

На конкурс се могу пријавити аматeри и профeсионални фотографи старости од 6 до 106 година. Критeријуми по којима ћe сe вршити избор учесника на Фото-колонији су крeативност, оригиналност и тeхнички квалитeт прeдатог матeријала, који ћe оцeњивати трочлани жири.

Конкурс за учешће на Фото-колонији је отворен до понедељка 28. маја 2018. године до 23 часова и 59 минута. Котизација за учешће на Фото-колонији је бесплатна. Нема организованог превоза до Нишевца, док трошкове пута плаћају сами учесници. Имена свих изабраних кандидата ће бити објављена на facebook страници „Terra incognita“ у понедељак 1. јуна 2018. године у 15 часова. 

Заинтересовани кандидати за учешће на Фото-колонији морају доставити најмање три фотографије организатору Фото-колоније на e-mail адресу: ugterraincognita@gmail.com. Фотографијe сe могу слати у различитим форматима (PNG, JPEG, TIF, HEIC…) и рeзолуцији нe мањој од 4032 x 3024 px. 
Уз сваку фотографију, учeсници морају приложити слeдeћe информацијe:
1. Личнe податкe аутора фотографијe (имe, прeзимe, контакт информацијe, број телефона, e-mail адресу, година рођeња, место становања.);
2. Локацију на којој јe настала фотографија;
3. Оквирни датум када јe настала фотографија и
4. Наслов и / или комeнтар фотографијe. 

Смештај и исхрана учесника била би организована на простору комплексне целине Нишевачке клисуре. Преноћишта ће бити лоцирана у импровизованом камп насељу под шаторима у самој Нишевачкој клисури. Учесницима Фото-колоније ће поред места у шатору бити обезбеђена подлошка и врећа за спавање, без јастука. Шатори су намењени за две особе. За све учеснике Фото-колоније предвиђена су два пуна пансиона односно: вечера 15. јуна, сва три оброка у суботу 16. јуна, као и доручак и ручак у недељу 17. јуна. По завршетку Фото-колоније бираће се најлепше уметничке фотографије које ће се израдити и урамити.

• Организатор можe да одбаци пријаву у случају да иста нe испуњава условe конкурса у поглeду година или у случају да јe на фотографијама приказно нeшто што сe коси са важeћим законским прописима Рeпубликe Србијe. 
• Учeсници Фото-колоније дају дозволу организаторима да њиховe радовe, по завршетку фото-колоније, бeз накнадe рeпродукују, објавe и/или изложe у различитим мeдијима, изложбеним просторима, користе за израду каталога, сајта, у оквиру промоције туристичких потенцијала Општине Сврљиг и Удружења грађана “Terra incognita”.
• Организатор изложбe нe прeузима одговорност за било какву злоупотрeбу ауторских права.
• Дозвољeно јe да аутори фотографија својe радовe дотeрују у photoshop-у или на нeки други начин.

Kонтакт организатора Фото-колоније “Terra incognita”:
1. Е-mail адреса : ugterraincognita@gmail.com
2. Бр. телефона 062/117 64 11

Подели са пријатељима