Kотлови – смарагд општине Сврљиг

Источна Србија обилује несвакидашњим природним лепотама, те би као таква у будућности сигурно могла бити покретач развоја туризма на територији Србије, а и Балкана уопште. Иако туристички недовољно представљена, са значајним природним и културно-историјским вредностима, општина Сврљиг би могла представљати генератор развоја туризма на овом простору.

Оријентир, Land mark, туристима на територији општине Сврљиг је Сврљишка клисура, а у њеном склопу са својом вансеријском лепотом свакако доминира кањон реке Белице. Кањон, који би и без својих еворсионих лонаца био фасцинантан сваком посетиоцу, са њима представља брилијант планете Земље.

Котлови, eворсиони лонци  – низ од 16 еворсионих лонаца издубљених подно одсека старог града Сврљига за време летњих месеци са својом хладном, пијаћом водом представљају прави лек за душу и тело сваком авантуристи који одлучи да у њима проведе време.

Овде показујемо вансеријску лепоту котлова реке Белице кроз објектив фотографа Јоване Младеновић, уживајте! copyright©️ 📸

 

Подели са пријатељима