Kviz: Narodno graditeljstvo

U organizaciji Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Beograda i Kulturnog centra, u okviru projekta Atlasa narodnog graditeljstva Srbije i podprojekta Edukacija učenika osnovnih škola o značaju narodnog graditeljskog nasleđa u ponedeljak, 18. decembra usvrljiškoj osnovnoj školi održano jeo kviz takmičenje osnovaca.

 

Pobedničke ekipe
Takmičenje se odvijalo u znanju iz oblasti narodnih običaja, narodnog graditeljstva i istorije Svrljiga u kome je učestvovalo sedam  ekipa osnovaca iz nižih razreda i osam ekipa šestog i sadmog razreda. 
U kvizu znanje pobednici u kategoriji nižih razreda je ekipa 3/4 razreda koju su sačinjavali Stevan Planić, Ivana Đorđević i Marko Micić a u kategoriji viših razreda, pobedničku ekipu, 6/1 su predstavljali Teodora Budimović, Kristina Gavrić i Nemanja Živanović. 
U okviru ovog projekta raspisani su i likovni i književni konkurs.
Za najbolje literarne radove na ovu temu proglašeni su radovi Milice Stevanović, učenice petog tri, Julijane Dobrašinović, osmog pet i Damjana Stefanovića učenika petrog tri razreda škole u Svrljigu.
Pobednici likovnog konkursa, u kategoriji nižih razreda su Sanja Lazarević, 3/1, Željko Ranđelović, 3/2 i Natalija Vučković učenica 3/4 razreda.
Za najbolje likovne radove u kategoriji starijih razreda, poglašeni su radovi Tijane Savić iz 8/4, Marije Nacković, učenice 8/3 i Milice Basarić, iz 7/2.

Подели са пријатељима