„Ноћ књиге“ на 38 локација у 25 градова Србије

Тринаеста регионална манифестација „Ноћ књиге“ биће одржана 18. децембра од 17 сати до поноћи на 38 локација у 25 градова Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, најављено је данас на конференцији за медије.

buku-1

„Ноћ књиге“, која се већ седам година организује у Србији два пута годишње, биће одржана у књижарама „Делфи“ и Лагуниним клубовима читалаца, а читаоци ће имати прилику да се упознају са новим насловима, друже са омиљеним писцима и купе наслове чак 50 издавача уз попусте.

Ова манифестација има драж светковине у којој и писци и читаоци имају подједнако задовољство да се сретну и о окњигама разговарају – истиче Љубица Арсић која је недавно објавила роман „Рајска врата“.

Из „Лагуне“ управо издвајају недавно објављен роман Рајска врата Љубице Арсић, али и „Чизмаше“ Драгослава Михаиловића, „Вријеме које се удаљава“ Мирка Ковача, као и књигу за најмлађе „Моја велика књига басни“.

За „Ноћ књиге“ биће објављен и први пут на српском језику роман Жозеа Сарамага „Запис о проницљивости“, као и нови роман из серијала о Харију Хулеу „Утвара“ Јуа Несбеа.

У књижарама „Делфи“ уз водитеље домаћине, дружиће се и писци Иван Ивањи, Љубица Арсић, Срђан Драгојевић, Владимир Кецмановић, Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић, Марко Шелић, Дејан Стојиљковић, Лазар Ристовски, Кристина Ковач, Драган Великић…

Попусти на „Лагунина“ издања за куповину једне књиге износиће 25 одсто, за две књиге 30, за три књиге 35, а за четири и више књига 40 одсто.

Попуст на страна издања биће 20 одсто, наслови осталих издавача биће снижени до 20 одсто, а ене разноврсног гифт асортимана биће снижене за 10 одсто, најављено је данас на конференцији за медије.

„Лагунина“ акција са Сајма књига – Три књиге за 299, 499 и 999 динара, биће пренета и у „Ноћ књиге“, а читаоци ће имати прилику да купе уз попуст од 50 посто и поједине енциклопедије и књиге за децу.

Током трајања манифестације, исти попусти важиће и за куповину књига на сајту „Делфи“.

„Ноћи књиге“ прикључиле су се Библиотека града Београда, Народна библиотека Србије, библиотеке у Јагодини, Пожаревцу, Ужицу, Новом Саду, Лесковцу и Суботици, са попустима 18. децембра на годишњу чланарину.

Директорка књижара „Делфи“ Весна Михаиловић истакла је да је идеја „Ноћи књиге“ да промовише читање и књиге, као и да удружи издаваче, књижаре, библиотеке и читаоце.

Она је подсетила и да је од претходне манифестације, одржане у јуну, отворено пет нових књижара „Делфи“, а да кроз књижарски ланац у „Ноћи књиге“ прође око 40.000 посетилаца.

Покровитељ манифестације је „Еуробанк Србија“.

(Извор информације: Блиц)

Подели са пријатељима