Нови 68. број Бдења изашао из штампе

 

Из штампе је изашао нови 68 број „Бдења“. Поред занимљивих књижевних, часопис садржи и ликовни прилог (рубрика „Галерија Бдења“) који презентује стваралаштво завичајног сликара Миљана Миленковића. Надахњујућим и оплемењујућим избором боја и мотива, једна од његових слика украшава и насловну страну. Да читалац не би залутао у лавиринту наслова и аутора, садржај на почетку усмерава ка жељеном тексту.

Својим новим, раним, затуреним и заборављеним песмама, рубрику „Бдења“ отвара завичајни аутор, песник Зоран Вучић. Инспиративни и интригантни наслови песама, прозних текстова и других књижевних родова, превода, као и значајна имена наше књижевне сцене маме читалачку радозналост. У часопису су дате и рубрике: „Упознавања“ „Тумачења“, „Сагледавања“, „Запажања“, „Подсећања“… које самим својим називом императивно позивају, мотивишу о могућностима сазнавања, упознавања, тумачења, сагледавања новог, занимљивог штива.

„Завичајне слике“ професора Недељка Богдановића у рубрици  „Баштина“ враћају у сећање неке заборављене речи, доживљаје, појмове из сврљишког краја и околине. Топлина која исијава између речи и реченица, њихов одабир, одражавају намеру професора Богдановића да све те вредности и другачији свет прошлих времена приближи савременим читаоцима и отргне од заборава.

У овом броју је и обавештење о расписаном традиционалном књижевном конкурсу „Дани Гордане Тодоровић“, као и о условима које заинтересовани књижевни ствараоци треба да
испуне приликом слања својих радова.

Свим читаоцима, љубитељима уметничког стваралаштва, лепе речи, поштоваоцима завичајности и културних вредности, топло препоручујемо „Бдење“, часопис за књижевност, уметност и баштину. Као синтеза више врста уметничких остварења, ова серијска публикација освојиће, без сумње и најпробирљивије уметничке укусе.

На линку можете погледати најновији број часописа  Бдење 68

Подели са пријатељима