Одржан други хип хоп фестивал „Сан Дервен“

У суботу 28. августа 2021. године на кошаркашком терену спортског центра Пастириште, одржан је други хип-хоп фестивал ,,Сан Дервен“ у Сврљигу.

На фестивалу су наступали гости али и локални афирмисани и неафирмисани извођачи: DJ Sunrise, Нина Тодоровић, Infamous Irs, Tea, C-Note, OGB, Брут, Natalee, Spekt, Creep crew, плесна школа Honey i Breakdance Styletech Crew… Осим хип хопа и плеса, моgao се пратити и хуманитарни турнир у баскету, али и цртање графита.

Манифестација посвећена младима и љубитељима хип-хопа, настала је са идејом промоције и популаризације ове врсте музике у Сврљигу. Први хип фестивал одржан је 2019. године,а циљ манифестације је могућност представљања свих људи из Сврљига и околине који се баве хип-хопом.

Организатор је Канцеларија за младе и Центар за туризам, културу и спорт, а покровитељ Општина Сврљиг.

Спонзори: Трилорд, Винарија Статус, Жицапром, Амфора, све за кућу Cool, Бомбоњера, Круна, Фабрика за косе Сврљиг, Дргастор Оаза, City такси, Лим продукт, Free Fashion, Златни Тимок, Младен физиотерапеут, Полице Станковић, Драгстор Сарај и драгстор Арсић,Здравац, Пекара Клас…

Оргомно је задовољство организатора фестивала што у Сврљигу постоји потенцијал, воља и жеља за развојем хип хоп културе.

Један од организатора фестивала, Стефан Љубомировић, рекао је:  Хип Хоп фестивал Сан Дервен био је на далеко вишем нивоу од првог догађаја под овим именом иако је ово тек друга година како догађај постоји. То само показује велики ентузијазам младих учесника и организатора који желе да и у својој средини имају овакве културно уметничке манифестације у складу са различитим интересовањима. Догађај је био организован уз поштовање свих мера против пандемије и процењује се да је било више од 300 посетилаца, како оних најмлађих, тако и тинејџера па и старијих љубитеља ове врсте музике и културе. Изненадило нас је и то што је у публици било и људи из Ниша и Kњажевца. Вече је протекло без икаквих проблема и инцидената, у врло пријатној атмосфери за коју су били задужени музички извођачи и други учесници програма. У исто време се са трибина, на терену или испред бине могло пратити више ствари као што су: хуманитарни турнир у баскету, цртање графита, плес и хип хоп музика. Веома смо захвални Центру за туризам, културу и спорт у Сврљигу, као и Општини Сврљиг који су подржали овај догађај. Такође, јако важну улогу имали су и спонзори и пријатељи фестивала. Надамо се да ћемо наредне године, уз још бољу организацију успети да направимо још један велики догађај по којем ће Сврљиг бити препознат и од стране шире околине.

 

Фотографије: Ненад Ранђеловић, Богдан Станојевић

Подели са пријатељима