Одржан традиционални „Дечји фестивал“

Традиционални Дечји фестивал, манифестација намењена деци за дружење и забаву, одржан је од 9. до 11. августа на базенима Спортског центра Пастириште у Сврљигу. Организатор манифестације је Центар за туризам, културу и спорт, под покровитељством Општине Сврљиг.

Фестивал је 9. августа отворило такмичење у разним играма за млађу категорију са почетком од 17 часова. Учесници су били узраста од 7 до 11 година. Такмичило се пет екипа: ЦРВЕНИ ЗМАЈЕВИ, НИШЕВАЦ, РЕД СТАР, ВАТРЕНА ТРОЈКА и ЖИРЕВИ. Прво место освојила је екипа ЦРВЕНИ ЗМАЈЕВИ, друго РЕД СТАР и треће место екипа ЖИРЕВИ.

Почетак другог фестивалског дана, 10. августа отвориле су игре за старију категорију са почетком од 17 часова. Такмичење у разним играма било је намењено учесницима од 12 до 15 година. Такмичило се шест екипа: ПЕГАЗИ, БАБА ДРОЗГА, ВУКОВИ, ПСИХИЈАТРИ, БЛУ СТАР и НИШЛИЈЕ. Прво место освојила је екипа ВУКОВИ, друго НИШЛИЈЕ и треће место екипа ПЕГАЗИ.

Трећи дан фестивала 11. август био је резервисан за маскенбал са почетком од 18 часова када је отпочео дефиле маски. У 19 часова је одржана представа за децу, а у 20 часова је почело проглашење победника. Пријавило се 44 учесника.

Прво место освојио је број 18. групна маска под називом ТРИ МУСКЕТАРА.

Друго место oсвојио је број 44. такође групна маска и носи назив БАБА И ДЕДА.

Треће место заузео је број 30. у питању је маска ПИЛОТ.

Четврто место број 41. маска ГУСАР И ГУСАРКА, пето број 20. маска ИНДИЈАНКА, шесто број 15. маска ПАЛИ АНЂЕО, седмо број 9. маска БАЛЕРИНА, осмо број 14. маска ПРИНЦЕЗА, девето број 8. маска МАЧКА, десето број 33. маска ПРИНЦЕЗА и једанаесто место број 4. такође маска ПРИНЦЕЗА. Маштовитост и креативност обележила је маскенбал. Сјајна атмосфера пратила је фестивал да свима остане у лепом сећању, што је основни предуслов за његово наредно окупљање.

 

Mаријана Стојадиновић

Подели са пријатељима