Отварање јубиларне двадесете Ликовне колоније у Сврљигу

У понедељак, 24. јуна 2024. године, у  Центру за туризам, културу и спорт у Сврљигу, у 19 часова, биће свечано отворена јубиларна двадесета Ликовна колонија ,,Ars Timacum“ и изложба радова са прошлогодишње деветнаесте Колоније. Ова културна манифестација међународног карактера која слави свој двадесети рођендан, представља један од најзначајнијих догађаја за град у текућој години.

Од свог оснивања 2003. године, Ликовна колонија ,,Ars Timacum“ обојила је културну и ликовну сцену Сврљига, утичући на формирање и обликовање естетских укуса посетилаца и љубитеља уметности. Сваке године, специфични сликарски изрази учесника, инспирисани окружењем и атмосфером колоније, доприносе стварању јединствених уметничких дела која потом красе просторије центра. Високи естетско-уметнички критеријуми су постали синоним за ову манифестацију, која је задобила значајно место у региону и шире.

Двадесета Ликовна колонија ,,Ars Timacum“ окупиће све оне који допринели њеном оснивању и раду, и уметнике који су током година доприносили њеном успеху и трајању.  Учесници овогодишње колоније су: Павле Насковић, Ђорђе Милошевић, Слободан Гане Милосављевић, Љубивоје Јовановић, Владан Ранђеловић, Јованка Рашић, Јелена Бадњевац Ристић,  Јелица Ашанин, Александра Вуксановић, Милован Пенков,  Сузана Милојевић, Љубиша Брковић, Момир Армуш, Данијела Давидовић, Драган Радоњић, Љубиша Живадиновић, Мита Ристић, Љубиша Станковић, Богољуб Јанаћковић, Миљан Миленковић, Владимир Цветковић Ђуза и Сашка Петковић Илић. Њихова дела ће засигурно одушевити посетиоце и задовољити и најпробирљивије укусе.

Манифестација ће трајати до 29. јуна, када ће бити приређена изложба радова насталих током овогодишње колоније.

Позивамо све љубитеље уметности да дођу, друже се са сликарима и уживају у богатом уметничком опусу који ће бити изложен.

Континуитет и креативност која се сваке године изнова доказује, разувериће све оне који мисле да је чаролија престала – веште руке уметника поново ће нас изненадити.

Дођите и опијте своја чула и душу уметношћу.

Добродошли!

Подели са пријатељима