ПЕСНИКУ АЛЕКСАНДРУ М. АРСЕНИЈЕВИЋУ НАГРАДА „ГОРДАНА ТОДОРОВИЋ“ 2019.

На састанку жирија који је радио у саставу: Горан Максимовић (председник жирија), Милица Миленковић (члан) и Радослав Вучковић (члан),  одржаном 9. маја у Центру за туризам, културу и спорт у Сврљигу, једногласно је одлучено да награда „Гордана Тодоровић“ за 2019. буде додељена Александру М. Арсенијевићу за рукопис поезије „Вртови“, који је уредно достављен под шифром Киша! Ох, киша!.

На конкурс ове године пристигло је 47 рукописа поезије од којих су се у најужем избору нашла три: Вртови Александра М. Арсенијевића, Гдје сунце почиње Милоша Кордића и Изување истине Душана Мијајловића Адског.

Стручни жири похваљује следеће рукописе: Одбрана пролећа Сунчице Радуловић Торбице, У два корака Каје Панчић Миленковић,  У белом сновиђењу Власте Младеновића, Позе и неравнине Ивана Новчића, Прекобројни фајл Драгана Огњановића, Ноћи вучјег зова Анђелка Заблаћанског и Спирала Милана Громовића.

Награда Гордана Тодоровић додељује се за рукопис поезије и подразумева објављивање награђеног рукописа.

Награда ће бити уручена крајем августа у оквиру манифестације Дани Гордане Тодоровић, када ће бити представљена и књига прошлогодишње победнице Драгане Лековић.

Подели са пријатељима