Планинарска акција обиласка Нишевачке клисуре, саставног дела Сврљишке клисуре и њене околине

Планинарско друштво ,,Преслап“, уз подршку Општине Сврљиг и Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг, успешно је, у суботу, 7.августа 2021. године, организовало трећу планинарско-рекреативну акцију преласка Нишевачке клисуре. На акцији је учествовало 150-оро учесника из Ниша, Сврљига, Нишевца, Вароши, Новог Сада, Беле Цркве, Књажевца, Зајечара, Сокобање, Алексинца, Београда, Софије и Москве. Још једном се показао исправан и потпуно одржив концепт пословне сарадње Планинарског друштва ,,Преслап“ са јединицама локалних самоуправа на југу Србије, овог пута са Општином Сврљиг.

Прелазак кратке, лагане, али изузетно лепе, садржајне и разноврсне трасе кроз Нишевачку клисуру, омогућило је упознавање и додатно промовисање лепоте природе Сврљига и околине, али и његове богате културно-историјске баштине. Водички тим акције чинили су Мирослав Докман, Бранислав Тодоровић, Милан ,,Лане“, Стојилковић, високогорац Угљеша Ђорић и проф. географије Ненад Ранђеловић.
Уз несебичну помоћ општине Сврљиг и Црвеног крста из Сврљига у дворишту Основне школе у Нишевцу је послужен бесплатан ручак свим учесницима овогодишње акције.

Програм акције званично је завршен у Сврљигу, посетом манифестацији  Белмужијада.

Подели са пријатељима