Почела деветнаеста ликовна колонија „Ars Timacum“ 2023.

У просторијама Центра за туризам културу и спорт у понедељак, 26. 06 2023. године свечано је отворена деветнаеста ликовна колонија „Ars Timacum“ и изложба радова са прошлогодишње колоније. Част да уводном речју поздрави све учеснике и госте имала је Милена Ристић, а Зорица Бранковић Басарић их је упознала са историјатом и значајем који ова ликовна колонија има за нашу локалну средину.

Присутнима се обратио председник Општине Сврљиг Мирослав Марковић који је и званично отворио колонију.

Учесници овогодишње Ликовне колоније су: Стефан Анчевски, Дејан Макаријоски, Елена Дробенкова, Елена Атракшевич-Златковић, Александра Вуксановић, Богољуб Јанаћковић, Полина Извекова, Милан Бојовић, Љубиша Станковић, Милован Пенков, Сузана Павловић, Драган Радоњић, Миљан Миленковић, Марко Никодијевић, Вања Спасић, Владимир Цветковић и Радош Митић.

Инспирисани лепотама нашег краја, уметници ће своја уметничка дела стварати до 01. 07. 2023. када ће радном изложбом у преподневним часовима, публика моћи да се упозна са њиховим ликовним остварењима.

Позивамо покровитеље ове значајне манифестације, организаторе, представнике општине, суграђане да посете ликовну колонију до суботе, или у суботу када ће на увид јавности бити представљена дела наших уметника.

 

Подели са пријатељима