Почела осамнаеста ликовна колонија „Ars Timacum“ 2022.

У просторијама Центра за туризам културу и спорт у понедељак, 20. 06 2022. године свечано је отворена осамнаеста ликовна колонија „Ars Timacum“ и изложба радова са прошлогодишње колоније. Част да уводном речју поздрави све учеснике и госте имала је Милена Ристић, а Зорица Бранковић Басарић их је упознала са историјатом и значајем који ова ликовна колонија има за нашу локалну средину.

Присутнима се обратила заменица председника Скупштине Општине Татјана Лазаревић, а директор Центра за туризам, културу и спорт, Драган Савић, званично је отворио колонију.

Учесници овогодишње Ликовне колоније су: Петра Јовановска, Богољуб Јанацковић, Јована Крстић, Љубиша Станковић, Милан Бојовић, Радомир Аранђеловић, Лидија Мина Шаровић, Горан Николић Пикасо, Божа Тисин, Гвозден Антић, Мирко Стокић, Драган Радоњић, Миљан Миленковић, Марко Никодијевић, Владимир Цветковић, Милош Митић и Милош Веселиновић.

 

Инспирисани лепотама нашег краја, уметници ће своја уметничка дела стварати до 25. 06. 2022. када ће радном изложбом у преподневним часовима, публика моћи да се упозна са њиховим ликовним остварењима.

Позивамо покровитеље ове значајне манифестације, организаторе, представнике општине и све заинтересоване грађане да посете ликовну колонију до суботе, или у суботу када ће на увид јавности бити представљена дела наших уметника.

 

 

Подели са пријатељима