PREDSEDNIK OPŠTINE MILETIĆ U POSETI KULTURNOM CENTRU

Predsednik Opštine Svrljig,gospodin Milija Miletić,u okvoru akcije obilaska budšetskih ustanova ,sa saradnicima potpredsednikom gospodinom Sašom Golubovićem i potpredsednikom Skupštine opštine Slavicom Božinović , posetio je ovdašnji Kulturni centar.

-Odlučili smo da u narednom periodu sve kulturno-zabavne manifestacije organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom Skupštine opštine.Želimo da izbegnemo improvizacije i amaterizam i organizaciju poverimo profesionalcima koji bi uz pomoć entuzijasta , gde to može ali i angažovanje profesionalnih grupa i kvalifikovanih pojedinaca, značajno podignemo nivo kultnih zbivanja u našoj sredini,naglasio je predsednik Miletić u razgovoru sa zaposlenim u ovoj ustanovi.

Direktor Kulturnog centra u Svrljigu,Milen Gojković,u razgovoru sa rukovodstvom opštine istakao je da ustanova ima dovoljno kvalifikovanih kadrova za sve delatnosti za koje je registrovan ali da je osnovni problem finasiranje prvenstveno hitnog renoviranja poslovnog prostora,što je već obećano iz sredstava NIPa ali ne i realizovano.

Kolektiv Kulturnog centra

-Radne prostorije ne samo da nisu adekvatne i prostorno nedovoljne za sve aktivnosti već je objekat u jadnom stanju sa pozornicom ne samo dotrajalom već i opasnom za učesnike programa,sa plafonom koji na sve strane prokišnjava,bez grejanja,sa ,,rabatom stolarijom“ i čak bez mokrog čvora. Kako akcija NIPa nije realizovana neophodna nam je hitna pomoć lokalne zajednice,rekao je direktor Gojković.

Stručni saradnik Centra,Slaviša Milivojević, istakao je da ova ustanova,u odnosu na slične u regionu pa i Srbiji ima najmanji broj zaposlenih ali da ima značajnije rezultate od mngih,o kojima se nažalost malo zna i u samoj lokalnoj sredini.Primera radi počev od etno radionice ,preko bogate zbirke retkog novca i predmeta, te slika,koje vape za galerijskim prostorom.

U ime rukovodstva Opštine,predsednik Miletić je obećao da će lokalna zajednica u budućem periodu nastojati što iz svojih sredstava, što posredovanjem u obezbedjivaanju pomoći nadležnih ministarstava nastojati da se obezbede što bolji uslovi za viši nivo kulturnih zbivanja na čitavom području Svrljiga-kako u centru tako i u selima.

Kada je reč o preregistraciji Kulturnog centra u ustanovu pod nazivom Biblioteka,što je zahtev republičkih organa,predsednik Miletić je ocenio da o tome treba najpre raspraviti uz stručnu pomoć a potom odlučiti da li slediti primer opština koje su to učinile ili potražiti moguč kompromis u dogovoru sa nadležnim.

Подели са пријатељима