Професионализација и боља видљивост установа културе

„Сви управни одбори имају пуну подршку Министарства културе и информисања у процесу професионализације установа културе“, изјавио је министар културе и информисања Иван Тасовац на састанку са новим руководствима Народне библиотеке Србије, Филмског центра Србије, Ансaмбла Коло и Југословенске кинотеке.

Тасовац је истакао неопходност јачања видљивости институција, и доступности културних садржаја што ширем делу јавности, као и да је уверен да ће у синергијском деловању Министарства и институција ти циљеви бити остварени.

„Захваљујем се свима вама на спремности да посветите своје време и уложите знање и енергију у што боље функционисање неких од најзначајнијих институција културе у земљи. Важно је да јавност зна да сте се волентерски, без икаквих надокнада, прихватили посла и обавеза који нису нимало лаки. Постављење потпуно неспорних људи из струке важан је корак ка потпуној професионализацији и бољој видљивости културног живота“, рекао је министар Тасовац,

У кратком временском периоду потребно је дефинисати главне приоритете сваке појединачне установе поштујући њене специфичности, форсирати квалитет у односу на квантитет, појачати међусобну сарадњу институција културе и максимално ангажовати све расположиве ресурсe, закључак је учесника састанка.

(Министарство Културе и информисања)

Подели са пријатељима