ПРОГЛАШЕН ПОБЕДНИК ПЕСНИЧКИХ СУСРЕТА ‚‚ДАНИ ГОРДАНЕ ТОДОРОВИЋ“

На књижевни конкурс расписан поводом манифестације „Дани Гордане Тодоровић“ у Сврљигу 2018. године (рок за слање радова био је од 1. јуна до 20. августа) приспело је 30 рукописа.

Трочлани жири у саставу Горан Максимовић (председник), Радослав Вучковић (члан) и Милица Миленковић (члан), након првог читања издвојио је три рукописа изузетног квалитета:

Велика ведрина Драгана Лековић

Боја гласа Анђела Пендић

Перашка песма над песмама Александар М. Арсенијевић

На састанку одржаном 31. августа 2018. године жири је једногласно донео  одлуку да награду „Гордана Тодоровић“ 2018. додели Драгани Лековић за рукопис поезије Велика ведрина.

Награда је објављивање књиге у едицији “Бдење“ ЦТКС Сврљиг, а плакете ће бити уручене на завршној Смотри која ће бити одржана 22. и 23. септембра 2018.

 

Драгана Лековић рођена је 1962. године у Косовској Митровици. Од 1981. живи у Београду. По образовању је културолог. Студирала је општу књижевност и теорију књижевности на Филолошком факултету у Београду. Поезију пише од ране младости, а у време студентских дана, осамдесетих година, објављује у: Књижевној речи, Књижевним новинама, Знаку и Студенту. Након дуже паузе, Трећи програм Радија Београд у два наврата (2001. и 2008.) презентује циклусе из њене поезије. Неке од тих песама данас су саставни део рукописа Велика ведрина.

 

Подели са пријатељима