Промоција монографије “Сврљишка област у праисторији, антици и средњем веку“

У препуној сали Основне школе промовисана је монографија Сврљишка област у праисторији, антици и средњем веку аутора др Владимира П. Петровића, мр Војислава Филиповића и Славише Миливојевића.

О књизи су говорили рецензент проф. др Сретен Петровић и аутори.

'' У студији Сврљишка област у праисторији, антици и средњем веку, Владимира П. Петровића, Војислава Филиповића и Славише Миливојевића, на научно утемељен и прегледан начин, разматра се материјал и духовна култура становништва Сврљишке области, при чему су се аутори фокусирали на локалитет Калница у Нишевцу, чији се развој прати од праисторијске епохе, преко античког времена до новијег доба… Ова монографија на синтетичан, научно релевантан начин даје преглед материјалне и духовне културе из угла археологије и њој сагласних духовно-научних дисциплина '' – рекао је проф. др Сретен Петровић.

2q

Након промоције у Нишу, у организацији Француског културног центра и Центра за туризам, културу и спорт, и промоције у Сврљигу,  планирана је и промоција у Београду.

Ова монографија штампана је у издању Балканолошког института САНУ и Културног центра Сврљиг а уз подршку Општине Сврљиг и Француског института у Србији.

Подели са пријатељима