ТРИБИНА ,,ЕКСПЕДИЦИЈА КИЛИМАНЏАРО 2022 – HAKUNA MATATA“

Трибина о експедицији на Килиманџаро и успешном успону на врх Ухуру (5895 m), највишем врху Африке, одржаће се у четвртак, 20. априла 2023. године у 18 часова у сали Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг.

Организатори трибине: Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг и ПД „Преслап“

Учесници трибине:

Мирослав Докман, Планинарско друштво

Небојша Стојадиновић, живео и радио у Танзанији

Трибина под називом „Експедиција Килиманџаро 2022 – Hakuna matata“ посвећена је великом успеху који је једанаесторо планинарки и планинара из Србије и Хрватске постигло октбора месеца 2022. године, када су се попели на врх Ухуру, висок 5895 метара, највиши врх планине Килиманџаро, државе Танзаније и целе Африке.

На трибини ће бити приказане фотографије са самог успона на Килиманџаро, затим са сафарија из Националног парка Тарангире и Резервата Нгоронгоро, из села Масаји племена и из града Моши на северу Танзаније, а биће приказани и експонати из Танзаније које је током свог боравка у овој земљи прикупио Небојша Стојадиновић.

Осим о самом току успона и силаска са планине Килиманџаро, на трибини ће бити речи о доживљају Танзаније из угла Мирослава Докмана, који је први пут боравио у Танзанији, и из угла Небојше Стојадиновића, који је дуже времена живео и радио у овој чудесној земљи.

Улаз је слободан.

Подели са пријатељима