У понедељак почиње осамнаеста ликовна колонија ,,Ars Timacum“

У просторијама Центра за туризам, културу и спорт у Сврљигу, 20. јуна 2022. године започеће осамнаеста ликовна колонија Ars TimacumОд оснивања, 2003. године она је уметнички обојила културну и ликовну сцену нашег малог града, утичући на формирање и обликовање естетских укуса посетилаца и љубитеља ове врсте уметности. То је учинило најзначајнијом манифестацијом овог типа у граду, а заузима запажено место, не само у нашој земљи већ и у региону. Мада је уметницима кроз слободан одабир тема омогућено максимално испољавање креативности, временом су установљени високи естетскоуметнички критеријуми када је у питању стварање помоћу кичице. Богати сликарски опус годинама одушевљава и оне најпасионираније љубитеље артефаката на платну, чак и посетиоци који долазе из уметнички еминентнијих, богатијих и већих места бивају пријатно изненађени и пожеле да се опет врате.

Осамнаеста ликовна колонија почеће изложбом сликарских остварења сликара са прошлогодишње колоније Ars Timacum. Верујемо да ће и најпробирљивији, уметнички најистанчанији укуси публике и овог пута бити задовољени. Континуитет одржавања Колоније не значи једноличност у уметничком изражавању: сваке године настају нови радови који засене и надмаше претходне: таман када помислимо да смо видели све, да је чаролија престала, веште сликарске руке нас разувере.

Учесници овогодишње Ликовне колоније су: Петра Јовановска, Богољуб Јанацковић, Јована Крстић, Љубиша Станковић, Милан Бојовић, Радомир Аранђеловић, Лидија Мина Шаровић, Горан Николић Пикасо, Божа Тисин, Гвозден Антић, Мирко Стокић, Драган Радоњић, Миљан Миленковић, Марко Никодијевић, Владимир Цветковић, Милош Митић и Милош Веселиновић.

Позивамо све заинтересоване да дођу и опију своја чула и душу, друже се са сликарима и тиме учине част нашој установи, чији посленици са великим ентузијазмом организују Ликовну колонију.

 

 

 

Подели са пријатељима