У СУСРЕТ СЕДАМНАЕСТОЈ ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ ,,ARS TIMACUM“

У просторијама Центра за туризам, културу и спорт у Сврљигу, 19. јула 2021. године започеће седамнаеста ликовна колонија Ars Timacum. Од оснивања, 2003. године она је уметнички обојила културну и ликовну сцену нашег малог града, утичући на формирање и обликовање естетских укуса посетилаца и љубитеља ове врсте уметности. То је учинило најзначајнијом манифестацијом овог типа у граду, а заузима запажено место, не само у нашој земљи већ и у региону. Мада је уметницима кроз слободан одабир тема омогућено максимално испољавање креативности, временом су установљени високи естетскоуметнички критеријуми када је у питању стварање помоћу кичице. Богати сликарски опус годинама одушевљава и оне најпасионираније љубитеље артефаката на платну, чак и посетиоци који долазе из уметнички еминентнијих, богатијих и већих места бивају пријатно изненађени и пожеле да се опет врате.

Седамнаеста ликовна колонија почеће изложбом сликарских остварења сликара са шеснаесте колоније Ars Timacum, одржане 2019. године. Верујемо да ће и најпробирљивији, уметнички најистанчанији укуси публике и овог пута бити задовољени. Континуитет одржавања Колоније не значи једноличност у уметничком изражавању: сваке године настају нови радови који засене и надмаше претходне: таман када помислимо да смо видели све, да је чаролија престала, веште сликарске руке нас разувере.

Учесници овогодишње Ликовне колоније су: Милован Пенков, Сузана Павловић, Ивана Андреић, Јована Крстић, Раде Ристић, Алекса Марковић, Александар Станковић, Смиљана Чурић, Јована Колић, Љубиша Станковић, Милан Бојовић, Елена Атрашкевич, Драган Радоњић, Миљан Миленковић, Марко Никодијевић, Душан Васић, Владимир Цветковић, Срђан Станишић, Милош Митић и Милош Веселиновић.

Позивамо све заинтересоване да дођу и опију своја чула и душу, друже се са сликарима и тиме учине част нашој установи, чији посленици са великим ентузијазмом организују Ликовну колонију.

 

 

 

Зорица Бранковић Басарић

Срећко Митић

Подели са пријатељима