VUČIĆ O DIJALEKTU…

– U svom referatu govorim o narodnom govoru u književnosti, počev od Bore Stankovića, Sremca do aktuelnih stvaralaca – kaže Zoran Vučić, inače autor dve knjige pesama na dijalektu „Misal i zemlja“ i „Vrvina za nebo“ i autor većeg broja naučnih radova o dijalektu u književnosti.

U leskovcu 25 i 26.septembra
NAUČNI SKUP O DIJALEKTU U KNJIŽEVNOSTI

Zoran Vučić, književnik iz Svrljiga učestvovaće u radu naučnog skupa Književnost na dijalektu, koji u Leskovcu 25 – 26. septembra 2008. godine organizuje Leskovački kulturni centar, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i sponzorstvom Ministarstva za nauku i privredni razvoj i grada Leskovca. Ovim eminentim skupom predsedava profesor dr. Radmila Žugić, naučni savetnik Instituta za srpski jezik SANU.

Zoran Vučić na ovom skupu će govoriti o Narodnog govoru kao izražajnom sredstvu savremene književnosti. 

Na ovom skupu učestvovaće eminentni stručnjaci Instituta SANU, Filozofskog fakulteta u Nišu, Učiteljskog fakulteta u Vranju, Filološkog fakulteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Instituta za književnost i umetnost iz Beograda i veći broj naučnika i književnih stvaralaca iz Leskovca, Knjaževca, Beograda, Vranja

Подели са пријатељима