Завршена привредно-туристичка и културна манифестација ‚‚Белмужијада“

Жири у саставу Драгослав Михајловић Канаринац, Живић Горан, Раденковић Ђура, Радовановић Данијела и Михајловић Мартин имали су тежак задатак да оцене најукуснији белмуж и прогласе победника овогодишње ‚‚Белмужијаде“. Најбоља екипа у справљању сврљишког белмужа је ‚‚Лукавица“ из Сврљига.

BELMUZIJADA-OP.KC

У избору за најлепшу мис пастирицу победила је Милица Павловић, за прву пратиљу изабрана је Даница Ђорђевић, док је друга пратиља по одлуци жирија Јелена Јанковић.

У конкуренцији пастирица од 10 до 16 година титулу најлепше пастирице понела је Андријана Алексић, прва пратиља је Јана Јовић, а друга Јана Јовановић.

У конкуренцији пастирица до девет година за најлепшу пастирицу изабрана је Ана Марјановић, место прво пратиље заузела је Анита Живић, док је друга пратиља Петра Нешић.

Ове године изабран је и најлепши пастир – Александар Јовановић, за првог пратиоца изабран је Филип Николић, а за трећег Владан Јовановић.

Награду за најлепши етно штанд добио је штанд 28 – Марине Савић, друго место добио је штанд број 54 Удружење жена, док је треће место припало штанду број 61 Манојличанке.

На 11. ‚‚Белмужијади” додељене су и награде за такмичење у домаћој радиности и прпиремању старих јела.

У категорији сланих пита прву награду понела је екипа МЗ Грбавче, друга награда припала је Јасмини Живадиновић, а трећа Људмили Петровић – Преконога.

Мајстор у прављењу домаћих колача је Санела Михајловић из Сврљига, другу награду освојила је Бранислава Цветковић а трећу Удружење Заједно до светлости.

У категорији слана пецива прва награда припала је штанду бр 38 – Маринковић Јасмини, друга штанду 45 – Костадиновић Томилсаву и трећа штанду 5 – Крстић Злати.

У категорији надвлачење конопца прво место освојила је екипа Плужина, друго Вакуп из Алексинца, а треће Драјинац.

У надвлачењу конопца у категорији жена прво место освојиле су жене из Плужине, друго жене из Грбавча, а треће жене из екипе Дервен у Гургусовцу из Књажевца.

У спортској дицсиплини бацање камена с рамена прво место освојила је екипа Лукавица, друго МИН – бетонски прагови и треће МЗ Белоиње.

Када је у питању спортска дисциплина скок у даљ прво место припало је МЗ Белоиње, друго екипи Драјинац, а треће КУД Белоиње.

Прво место у спортској дисциплини пастирски штап припало је екипи Плужина, друого Драјинцу, а треће Грбавчу.

КУД Преконога III је првопласирана екипа у дисциплини трчање у џаку, друго место освојила је екипа КУД Преконога I, а треће Тијовац.

На ‚‚Белмужијади” одржан је и крос за жене и мушкарце.

У категорији жена у трчању на 100 м најбржа је била такмичарка екипе ‚‚КУД Преконога I”, друго место припало је ‚‚Падалишту”, а треће екипи ‚‚Нишевац I”.

Када су у питању мушкарци који су трчали 500 м – најбржи је био такмичар екипе ‚‚Нишевац II”, друго место припало је ‚‚КУД Преконога I”, а треће екипи ‚‚МЗ Белоиње”.

Подели са пријатељима