Књижевно вече у оквиру Божићног фестивала

У оквиру Божићног фестивала 08. 01. 2020. са почетком у 18 часова, у салону библиотеке Гордана Тодоровић одржано је књижевно вече, на којем је промовисана књига завичајног песника Русомира Арсића.

Гост вечери био је нишки, али значајни српски писац Милоје Дончић. О књизи Ватрене капи Русомира Арсића, говорила је Зорица Бранковић Басарић, нагласивши да се овог пута сусрећемо са књигом парадокса у којој је све обојено оптимизмом, вером у живот и снагу песничке речи. Парадокси Русомира Арсића представљају јединство супротности које читаоцу показује двојну природу истине и буди интелектуалну радозналост и жељу за дубоким промишљањем. Интуитивно и надреално потекли из светла песничке душе, парадокси као да се поигравају са читаоцем показујући му час тамну час светлу страну. Публика је могла да ужива у лепоти стихова које су говорили и сами аутори. Лепотом гласа, изворном народном песмом ово поетско вече оплеменила је Милена Ристић.

Исте вечери публици је приређена и изложба радова сврљишких сликара, тако да је љубитељима уметности била доступна (поред лепе књижевности и појања), још једна врста уметничког стваралаштва. Слике су изложили: Миљан Миленковић, Владимир Цветковић, Сашка Петковић, Божица Милојевић, Марко Никодијевић, Душан Васић и Милош Веселиновић. Књижевно вече је завршено приајтним разговору песника и публике.

 

Подели са пријатељима