Центар за туризам, културу и спорт на 44. Сајму туризма у Београду

Општина Сврљиг и Центар за туризам, културу и спорт узели су учешће на 44. Међународном сајму туризма, који се одржао  у Београду, у периоду од 23. до 26.  фебруара 2023. године. На овој најзначајнијој манифестацији у Србији и југоисточном делу Европе представљени су туристички потенцијали општине Сврљиг.

Промоција туристичких дестинација Сврљига осим путем пропагандног материјала и брошура, приказана је и кроз 3Д витруелне туре, а сви посетиоци  могли су и виртуелно да прошетају кроз најзначајније туристичке дестинације.  али исто тако и да пробају специјалитет сврљишког краја – белмуж.

На штанду Општине Сврљиг представили су се и излагачи домаће радиности и произвођачи прехрамбених производа. Такође, представила су се и удружења грађана из Сврљига која се баве промоцијом туризма.

Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг ће се као и досад и у будућности трудити да сваке године повећава километре туристичких стаза, број смештајних јединица у домаћој радиности,

обезбеђује већу разноврсност туристичке понуде на територији општине Сврљиг као и израду репрезентативнијег пропагандног материјала, како би Сврљиг из године у годину добијао све већи број туриста, а самим тим увидео значај развоја туризма као сектора привреде на овој територији.

 

 

Подели са пријатељима