Конференција „Култура, концепти и управљање променама“

Министарство културе и информисања и Деск Креативна Европа Србија организују тродневну конференцију „Култура, концепти и управљање променама“ коју ће, у понедељак, у 10 часова, отворити министар културе и информисања Иван Тасовац у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1.

desk-konferencija-cover-02-02_r1_c1

Симболика овог догађаја додатно добија на значају чињеницом да се одиграва у тренутку када Србија отвара прва поглавља у процесу приступања Европској унији и у месецу када је наша земља приступањем потпрограму Медији заокружила своје учешће у програму Креативна Европа и остварила приступ фонду у укупном износу од 1,46 милијарди евра.

Главна тема конференције која ће окупити европске и домаће професионалце у области културе јесте покретање разговора о питањима која се тичу функционисања културе у савременим економским условима, као и да се унапреди сарадња између представника бизнис сектора и сектора културе.

Програм конференције обухвата излагања двојице експерата за област економике културе и креативних индустрија, Доминика Саго Дивороа (ГРАНЕМ, Универзитет у Анжеу и Пјер Луиђија Сакоа (ИЛУМ Универзитет у Милану) и панеле с домаћим учесницима: Култура и развој публике, Контроверзе креативних индустрија, Културна политика и њене рефлексије на савремену уметност, Књижевни преводи, међународна сарадња, развој публике и тржиште.

Сваког дана конференције биће организоване презентације различитих модела сарадње бизнис сектора и организација у култури у Србији, што ће бити прилика да се покрене дискусија о томе на који начин стратегије повезивања сектора бизниса и културе могу да буду развијане.

Важан део скупа чиниће презентације програма Креативна Европа, индивидуалне консултације са потенцијалним апликантима, радионице фандрејзинга, менаџмента културне баштине и ширења и едукације публике која прати културна дешавања.

(Министарство културе и информисања)

Подели са пријатељима