НА КУПАЛИШНОМ КОМПЛЕКСУ „БАЗЕНИ ПАСТИРИШТЕ“ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА НОВОГ ТУРИСТИЧКОГ КАТАЛОГА ОПШТИНЕ СВРЉИГ

У петак, 04. 09. 2020. године са почетком у 19 часова, у прелепом амбијенту купалишног комплекса одржана je промоција туристичког каталога „Општина Сврљиг“, који је публикован са циљем да промовише туристичке потенцијале нашег краја.

Кратким приказом каталога, Зорица Бранковић Басарић упознала је присутне са формом и садржином каталога.

Детаљнијим приказивањем садржаја, уредници ове значајне штампане туристичке публикације, Милена Ристић и Ненад Ранђеловић обавестили су присутне и јавност о различитим сегментима каталога: туристичко-географском положају, саобраћајној повезаности са другим деловима земље, историјском развоју и културно историјском наслеђу,  најзначајнијим природним атракцијама, планинарским стазама, завичајним збиркама, најважнијим манифестацијама, смештају, угоститељским објектима и другим важним информацијама садржаниху публикацији. Поред интересантних чињеница везаних за историју, туристичке атракције и занимљивости сврљишког краја, публика и присутни медији сазнали су и о начину и методама израде, прикупљању података и информација, илустрацијама, као и о свим сарадницима који су допринели занимљивости нове туристичке публикације дате у форми мозаика текстова и живописних фотографија професионалних фотографа и аматера, али и учесника фото колоније „Terra Incognita“. Уредници су се посебно захвалили некима од најзначајнијих сарадника.

Заинтересована публика могла је овим путем да уочи илустрацијама богат садржај каталога који верно приказује лепоте природе, флоре и фауне сврљишког краја, туристичке потенцијале руралног, спортског, културног, авантуристичког туризма и туризма у природи који, данас све више добија на популарности.

Присутни су имали част да им се пригодним говором обрати и председник Општине Сврљиг, Мирослав Марковић, који је као директор Центра за туризам, културу и спорт у великој мери допринео реализацији идеје израде једног новог, свеобухватнијег туристичког каталога.

Конципиран тако да самим својим изгледом делује на читаоце као моћно промотивно средство, садржај каталога је покренуо дебату присутних о туристичким потенцијалима и могућностима њихове експлоатације, подстакнувши жељу и изнедривши нестрпљење публике за њиховим скоријим откривањем и упознавањем. Овим је потврђено остварење намере издавача да приказана понуда и пласиране туристичке вредности и потенцијали сврљишког краја у форми каталога, утичу на понашање, јачање интензитета жеља и интересовања његових конзумената.

Израђен са циљем обогаћивања туристичке понуде сврљишког краја, каталог  „Општина Сврљиг“ несумњиво ће успешно остварити своју функцију, имајући у виду богатство приказаних информација, било текстуално или сликовно.

Зорица Б. Басарић

Подели са пријатељима