Одржани књижевни сусрети „Дани Гордане Тодоровић“

У петак, 04. 10. 2019. са почетком у 19 часова, у салону библиотеке Гордана Тодоровић у Центру за туризам, културу и спорт, одржана је традиционална књижевна манифестација Дани Гордане Тодоровић.

На књижевној вечери публици је представљен Александар М. Арсенијевић, овогодишњи победник књижевног конкурса Дани Гордане Тодоровић. Према одлуци стручног жирија: Горана Максимовића професора Универзитета у Нишу и завичајних књижевника Радослава Вучковића и Милице Миленковић, од 47 приспелих рукописа својим естетским квалитетом издвојио се Арсенијевићев рукопис под називом Вртови. Председник стручног жирија, Горан Максимовић говорио је о награђеном рукопису, а о лику и делу Гордане Тодоровић публику је информисала Милица Миленковић, члан жирија и приређивач књиге Сабрана дела Гордане Тодоровић.

Са садржајем Бдења, часописа за књижевност, уметност и баштину присутне је упознао Радослав Вучковић, главни и одговорни уредник.

Награђеном песнику плакету је уручио Мирослав Марковић, директор Центра за туризам, културу и спорт. Публика је била у прилици да се упозна и са поезијом Драгане Лековић, гошће вечери, прошлогодишње победнице конкурса Дани Гордане Тодоровић. Том приликом уручена јој је награда, књига Велика ведрина, која је њен штампани награђени рукопис. Милица Миленковић је публици приближила Драганине стихове. Прочитавши неколико песама из своје награђене књиге, песникиња је потврдила оправданост награде и удостојила је публику лепотом своје поезије.

Публици остаје да сачека наредне Дане Гордане Тодоровић и нову победничку књигу Александра М. Арсенијевића.

Зорица Бранковић Басарић

 

Подели са пријатељима