Одржан састанак са представницима Светског удружења туристичких водича

У понедељак 7. октобра 2019. године у Центру за туризам, културу и спорт, одржан је састанак са представницима Светског удружења туристичких водича (World Federation of Tourist Guide Associations – WFTGA) поводом инспекције дестинација за предстојећу Конвенцију Светског удружења туристичких водича коју је добила Национална асоцијација туристичких водича Србије, а која ће се одржати у фебруару 2021. године у Новом Саду.

Светско удружење туристичких водича (World Federation of Tourist Guide Associations – WFTGA) је у јануарy месецу у Тбилисију (Грузија) одржало своју 18. по реду конвенцију. То је прилика која се пружа сваке две године, када се на једном месту окупе туристички водичи из свих крајева света. На конвенцији у Грузији учешће је узело преко три стотине водича из више од педесет земаља света. Национална асоцијација туристичких водича Србије је по пети пут била учесник овог веома важног догађаја. На тајном гласању делегата, одлучено је да је следећа Kонвенција Светског удружења туристичких водича у Новом Саду у Фебруару 2021. године.

У оквиру кандидатуре за добијање конвенције у програм пре/пост туре укључене су дестинације које  се  налазе  на  простору  наше општине.  То је разлог  због  којег је одржан састанак са представницима Светског удружења туристичких водича (World Federation of Tourist Guide Associations – WFTGA), како би им показали да је дестинација спремна да угости њихове чланове и делегате.
Мирослав Марковић, директор Центра за туризам, културу и спорт, Милена Ристић и помоћник председника општине Сврљиг Ненад Ранђеловић упознали су представнике Светског удружења туристичких водича са туристичким потенцијалима наше општине, природним и културним вреностима, како би након инпекције дестинација добили потврду и дозволу да се општина Сврљиг укључи у програм конвенције.

Kонвенција даје могућност да се Србија значајније позиционира на туристичкој мапи света, и пружа изузетна прилика да се и Сврљишки крај представи свету својим културним и историјским вредностима и природним лепотама. Даје се шанса да угостимо око три стотине водича из више од педесет земаља света.

Чланови Светског удружења туристичких водича су: Албанија, Аргентина, Аустрија, Аустралија, Белизе, Бутан, Боцвана, Бразил, Kанада, Kамерун, Чиле, Kоста Рика, Kипар, Чешка, Данска, Доминиканска Република, Египат, Естонија, Финска, Грузија, Немачка, Грчка, Хонг Kонг, Индија, Индонезија, Иран, Ирак, Израел, Италија, Јапан, Kазахстан, Латвија, Макао, Малезија, Малта, Црна Гора, Мароко, Непал, Холандија, Норвешка, Панама, Перу, Филипини, Португал, Пуерто Рико, Румунија, Русија, Србија, Сингапур, Словачка, Јужноафричка Република, Шпанија, Шведска, Тајланд, Турска, Уједињено Kраљевство и Сједињене Америчке Државе.

 

 

 

Подели са пријатељима