Концерт Дуа „Флорал“ у Сврљигу

У суботу, 5. октобра 2019. године са почетком у 19 часова, у сали Центра за туризам, културу и спорт, сврљишкој публици представиће се дуо „Флорал“. Улаз је бесплатан.
Дуо „Флорал“ чине Стана Крстајић – соло фаутусткиња Београдске филхармоније и Милена Станишић – редовни професор харфе на Факултету музичке уметности у Београду. Овај дуо настао је пре више од 20 година и од тада је непрекидно активан и као дуо, и у сарадњи са другим музичарима (Павле Аксентијевић, Панта Величковић, Оливера Ђурђевић, Огњен Поповић, квартет Рубикон, Растко Поповић).

Поред редовних концерата, дуо је врло активани на другим пољима. Током две године је активно учествовао у радионици за децу и младе са Дауновим синдромом. Такође је одржао концерте за бројне друштвено осетљиве групе (за слепе и слабовиде, аутистичну децу, особе лечене од алкохолизма итд). Дуо има објављена два компакт диска, а трећи – са музиком за флауту и харфу српских композитора је тренутно у фази постпродукције.

Програм овог концерта чине композиције које се разликују по стилу компоновања и музичком садржају, и представљају висок домет стваралаштва за ова два инструмента. Дуо флаута-харфа је током последњих 150 година постао један од омиљених дуа коме композитори како у свету, тако и код нас посвећују своја дела.

На програму ће се наћи дела Дејана Деспића, Душана Радића, Петра Коњовића, Иване Стефановић,  Милоша Раичковића,  Драгане Јовановић,  Габриела Фореа, Вилија Хеса и Жозефа Лобера.

Подели са пријатељима