Општина Сврљиг на 45. сајму туризма у Београду

Општина Сврљиг и Центар за туризам, културу и спорт представили су своју туристичку понуду на сајму туризма у Београду  у периоду од 22. до 25. фебруара 2024. године. Сајам је одржан под слоганом „Авантура почиње овде“.

У складу са темом сајма Центар за туризам, културу и спорт ове године фокусирао се на представљање потенцијала адреналинског туризама на територији општине Сврљиг.  Поред дивљег пећинарења у највећим пећинама сврљишког краја, Преконошка, Самар, Попшичка пећина, промовисане су рекреативне, али и екстремне стазе Нишевачке клисуре, спортски пењачки смерови најбоље опремљеног и највећег спортског пењалишта у Србији, али и сам пењачки фестивал који се одржава у „Долини мира и љубави“.

Центар за туризам, културу и спорт је на најбољи могући начин, такође, представио своје туристичке смештајне капацитете, гастрономију сврљишког краја, природне атракције, културно-историјско наслеђе и све оно што завређује пажњу модерног туристе.

На штанду општине Сврљиг, који се налазио у хали 4 Београдског сајма туризма, осим Центра за туризам, културу и спорт представили су се и излагачи домаће радиности, произвођачи прехрамбених производа, удружења „Кожа ГИС“, „Заједно до светлости“,„Сварог“, „Terra incognita“ и  Сврљишка млекара.

Због великог броја посетилаца овог 45. сајма туризма,  штанд општине Сврљиг је био неочекивано посећен.

На основу утисака већине посетилаца намеће се закључак да општина Сврљиг полако, али сигурно, постаје све препознатљивија туристичка дестинација у земљи, што доводи до спознаје да би улагање у развој туризма морало бити веће у сваком смислу и по свим хоризонтима.

 

Подели са пријатељима