Завршен „Дечји фестивал“

У среду, 21. августа, завршен је овогодишњи, тродневни, „Дечји фестивал“ у Сврљигу. Ове године Фестивал је одржан по дванаести пут, а фестивалском бином продефиловало је више деце него раније.

Трећег дана Фестивала одржан је традиционални дечји маскенбал и дефиле градом под маскама. Ове године 115 такмичара је узело учешће на маскенбалу.

Прво место и ваучер од 10.000 динара освојила је групна маска под називом „Египћани“, друго место и ваучер од 4000 динара освојила је такође групна маска „Доморици“, док је треће место и 4000 динара припало групној маски „Виле“. Одлучено је да се награде и три екипе које имају исти број бодова и деле четврто место, а то су маске „Зомби“, „Виле“ и маска „Грожђе“.

Вредне награде и поклони уручени су учесницима који су носили маске „Зелена маска“, „Ваза“, „Штрумфета“, „Гладијатор“, „Индијанац“, „Том и Џери“, „Вештица“, „Музиканти“ и „Бубамарица“.

За оригиналну идеју, ваучером од 500 динара, награђене су маске „Кравица“, „Џеф Денијелс (101 далматинац)“. Са 1000 динара награђена је маска „Дрво“, „Снежана“ и „Страшило“, док је групна маска „Папагаји“ даривана од стране спонзора Кашмир са 2000 динара.

Вредно је истакнути да су победници друге фестивалске вечери биле екипе:

  1. Придошлице
  2. Шампиони 
  3. Ђевушке

Покровитељ: Општина Сврљиг

Организатор : Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг

Подели са пријатељима