ФОТО МОНОГРАФИЈА МАНАСТИРА

ФОТОМОНОГРАФИЈА МАНАСТИРА СВ. АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА И НАСЕЉА ПОПШИЦА И ПИРКОВАЦ


Фотомонографија о манастиру и Попшици и Пирковцу

У издању Пеликан принта из Ниша, уочи манастирске славе Светог архангела Гаврила, објављена је фото монографија манастира Св. Ахргангела Гаврила и (приманастирских насеља) села Попшица и Пирковца, аутора Видосава Марковића.


Уз податке о манастиру и селима Попшица и Прковац у фотомонографији је објављен део фотографије  из изложбене поставке о овом манастиру, сачињене, 2006. године. 
У монографији је објављен и позив јеромонаха Варнаве, игумана овог манастира, свим  добронамерним људима да помогну обнови манастира – унутрашњем осликавању цркве и кона и обнови манастирске школе.      
Црк ва, у народу од памтивека звана манастир Св. архангала Гаврила, добила је манастирски статус доласком господина Варнаве и отада је почела манастирска обнова.    
Најпре је уређена околина манастира, уређен парохијски дом, 2004. године урађена хидро дренажа око цркве, 2005. године уређене просторије у школском манастирском здању, 2006. године уређена фасада цркве и кров препокривен бакарним лимом, обновљен звоник и мала капела у манастирској порти а ове године обновљен и преуређен парохијски, односно монашки дом.    

16:04:13***2007-07-25

Подели са пријатељима