Говор фотографије и музике

Уз пријатне звуке Вивалдија у дворишту Центра за туризам, културу и спорт,  у петак 30. 08. 2019. у 18 часова отворена је изложба фотографија Terra Incognita са друге фото-колоније одржане у Сврљишком крају.

Ову културну манифестацију отворио је Ненад Ранђеловић председник удружења грађана Terra Incognita

О изложби су говорили председница општине Јелена Трифуновић и директор Центра за туризам, културу и спорт Мирослав Марковић.

Учесници овогодишње колоније су: Aлeксандар Милошевић, Александар Здравковић, Александра Цветковић, Бранислав Митровић, Слободан Радовановић, Драган Веселиновић, Јована Младеновић, Марија Јовић, Марија Конјик, Милош Крстић, Марко Нисић, Миљан Миленковић, и Жарко Гроздановић.

Све што се речима није могло исказати показао је спој фотографије и музике, који су осмислили организатори. Ова сасвим природна синтеза двеју уметности допринела је божанској атмосфери у којој су посетиоци могли да уживају. Одабрани звуци музике употпуњавали су чари изложених фотографија од којих је свака понаособ представљала живописну причу саму за себе. Вешто уловљени објективом, сликани у тренутку надахнућа прелепи предели заокупили су пажњу посетилаца различитих животних доба. Вођени несвакидашим садржајима фотографија присутни су могли да уживају у лепотама пећине Самар и прераста, Сврљишке (Нишевачке) клисуре, Бањице, манастира Св. Архангела Гаврила у Пирковцу и упознају занимљиве становнике нашег краја који су изазвали интересовање радозналог фотографског ока.

Изложени радови ове фото-колоније у којој су учествовали значајни српски фотографи, али и аматери, сликајући са правог места успешно су испричали праве приче за радознале љубитеље уметности и посматраче.

Изложба ће трајати до 10. септембра 2019. године.

Фотографије: Ненад Ранђеловић

Зорица Бранковић Басарић
Срећко Митић

 

 

 

Подели са пријатељима